top of page

Blackpink Hakkındaki 10 Bilgi

Updated: Mar 31, 2022


Dünyada ve ülkemizde de oldukça büyük bir hayran kitlesi bulunan Blackpink'i mutlaka tanıyorsunuzdur, eğer tanımıyorsanız ve tüm müzik çalma listeleriniz için büyük bir yenileme arıyorsanız, Blackpink Kore'den gelen, çılgınca şarkı söyleyen ve rap yapan 4 üyeli bir K-pop kız grubudur. Listelerde tarih yazan Blackpink, Billboard Hot 100 ve Billboard 200'de en yüksek sıralarda yer alan K-pop kız grubu. Ayrıca, tarzları ve koreografileri performanslarını sıkıcı olmaktan çok uzak kılıyor. Kısa süredir sahnelerde olmalarına rağmen, küresel tanınırlık elde etmeyi başardılar. İşte yeni favori kız grubunuz Blackpink (BLΛƆKPIИK) hakkında bilmeniz gereken her şey.

1) Grup 4 üyeden oluşuyor; Jisoo, Jennie, Rosé ve Lisa

Dört üye, baş vokalist Jisoo, grubun ana rapçisi Jennie, ana vokalist Rosé ve rap, şarkı ve dans kraliçesi Lisa'dan oluşuyor. Biyografilerini web sitemiz üzerinde bulabilirsiniz.


2) "Kill This Love" şarkısı Youtube'da rekor kırdı!

4 Nisan 2019 tarihinde yayınlanan "Kill This Love" müzik videosu, 56,7 milyon izlenme kazanarak YouTube tarihinde ilk 24 saat içinde en çok izlenen video ve üç gün içinde Youtube'da en hızlı 100 milyon izlenmeye ulaşan müzik videosu oldu.


3) Netflix belgeselleri var.

Grubun "BLACKPINK: Light Up the Sky" adını taşıyan ve Netflix'te yayınlanan bir belgeselleri var. Belgeselleri hakkında konuşan grup üyeleri; “Son dört yılda yaşadıklarımızı dinleyicilerimizle paylaşmak için sabırsızlanıyoruz. Umarız bu yolculuk sizi de bizim kadar heyecanlandırır” dediler.

4) Grup üyeleri birçok dil konuşabiliyor.

Blackpink üyeleri, hepsi Korece ve Japonca'yı akıcı bir şekilde konuşabilmelerine rağmen, çeşitli geçmişlerden geliyor. Yeni Zelanda'da büyüyen Jennie ve Avustralya'da büyüyen Rosé, İngilizce bilmektedir. Tayland'dan gelen Lisa, Tayca ve İngilizce bilmektedir. Güney Kore'de doğup büyüyen Jisoo, akıcı bir şekilde İngilizce konuşamayan tek üye ancak Çince konuşabiliyor.


5) Lisa, 2019 yılında Harper’s Bazaar’ın kapağı için poz vermişti. Dergi normal şartlarda 60 bin kopya satarken o ay basılan 120 bin kopyanın tamamı tükendi.


6) Şubat 2020'de Samsung, yeni Galaxy S20 telefonunu tanıttı. Şirket, Jennie’den esinlenerek Galaxy S20 için "Jennie kırmızısı" adında bir renk seçeneği sundu.


7) Kendi reality şovları vardı!

2018 yılında grubun "BLACKPINK House" adlı günlük hayatlarını takip eden bir realite şovu vardı . 12 bölümden oluşan dizi YouTube'da da izlenebilir durumda ve evet, grup hala birlikte yaşıyor, ancak şimdi şovdaki gibi bir evde değil, YG Entertainment yurdundalar.


8) Rosé, Babası Nedeniyle Blackpink Seçmelerine Katıldı.

2012'de Rosé'nin babası şaka yollu bir şekilde onun Avustralya'daki YG Entertainment seçmelerine katılması gerektiğini önerdi. "Şarkıcı olma, özellikle de K-pop yıldızı olma şansım olduğunu pek düşünmemiştim... Ülkeden o kadar uzakta yaşıyordum ki, bu hiç aklıma gelmemişti." demiştir. Sonunda birinci oldu ve iki ay içinde stajyer programı için Güney Kore'ye giden bir uçağa bindi.

9) Jennie Solo Single Çıkaran İlk Kişiydi.

YG Entertainment, Blackpink'in diğer üyelerinin The Album'den sonra solo şarkılarını yayınlayacağını belirtirken, Jennie kendi şarkılarını yayınladı bile. "SOLO" 2018'de piyasaya sürüldü ve rap becerilerini vurguladı. Jennie, Hollywood Reporter'a önceki bir röportajda , "Solo projeler yapmak müzik yelpazemizi genişletmemizi sağlıyor . Grup olarak yapabileceğimiz ve solo sanatçılar olarak yapabileceğimiz bir tür müzik ve konsept var" dedi.


10) Lisa'nın Üvey Babası Dünyaca Ünlü Bir Şef

Lisa'nın ebeveynleri BLACKPINK House'da boy gösterdi ve insanların onun üvey babası Marco Brüschweiler'ın başlı başına ünlü olduğunu keşfetmeleri uzun sürmedi. Marco, Lisa'nın annesiyle tanıştığı Tayland'a yerleşmeden önce, Güney Afrika'daki Sun City Kumarhanesi gibi dünyanın her yerinde çalıştı. Şu anda Bangkok'ta bir aşçılık okulu işletiyor ve Tayland Aşçılık Akademisi'nin önde gelen danışmanlarından biri.


0 comments
bottom of page