top of page

Demi Lovato Hakkındaki İlginç Gerçekler


Gerçek adı, Demetria Devonne Lovato olan Demi Lovato, oyunculuğunun yanı sıra, şarkı söyleyerek de çok büyük bir hayran kitlesine ulaştı. Ama 2018 yılında neredeyse ölmek üzereydi ve artık en yakın arkadaşı Selena Gomez ile de küsler. En büyük hayranı dahi olsanız, mutlaka sizin de bilmediğiniz özellikleri ile, Demi'nin hakkındaki ilginç gerçekler karşınızda:


1) 7.sınıftan sonra evde eğitim gördü.

Okulda kilosu ve ismi ile ilgili zorbalığa uğradığı için 7.sınıftan sonra okula gitmeyi bıraktı ve kalan eğitimini evde tamamladı. Bu yüzden çok zor bir çocukluk geçirdiğini söylüyor. Ama bu olay ona, oyunculuk vemüzik peşinde koşmak için bir özgürlük verdi ve şöhrete kavuştu.


2) Disney Channel'da oyunculuk kariyerine başladı.

Demi Lovato, 2008'de Camp Rock'ta rol aldıktan sonra yıldızı parladı . Daha sonra da Disney Channel televizyon dizisi Sonny With a Chance'i aldı . Demi ayrıca Disney Channel'daki As the Bell Rings'te de rol aldı.


3) Disney'de oyunculuk yaptığı sıralarda 2 kez cinsel istismara uğradı.

15 yaşında ilk kez 2000'li yılların sonunda bir Disney projesinde rol aldığı sırada cinsel istismara uğradığını söyledi. Lovato, tecavüzcüsünün kimliğini açıklamayarak, bu kişiyi önceden de tanıdığını ve tecavüze uğradıktan sonra bu kişiyi hep görmek zorunda kaldığını belirtti. Lovato, "Bekaretimi bir tecavüzle kaybettim. O kişiyi bir ay sonra geri aradım ve kontrolü elime alarak düzeltmeye çalıştım. Ancak tecavüzcümün tek yaptığı şey, bana daha kötü hissettirmek oldu" ifadelerini kullandı.


4) Bipolar Bozuluk teşhisi kondu!

Anoreksiya ve bulimia ile birlikte, Demi başka bir bozuklukla da uğraşmak zorunda kaldı. 2010 yılında rehabilitasyon döneminden bahseden Demi, "Yıllarca insanlar depresyonda olduğumu söylediler ve aslında neden bu kadar üzgün olduğumu ve neden bu mani ataklarına sahip olacağımı kendim bile bilmiyordum. Ama şu an iyiyim" dedi.


5) 2018'de aşırı doz uyuşturucudan komaya girdi!

Bu kadar güzel bir kariyeri ve hatta daha da zirveye ulaşabilecekken mahvetmek üzereydi. Gençlik yıllarında rehabilitasyon gördükten sonra, 6 yıl boyunca hiç uyuşturucu kullanmayan Demi, 2018'de aşırı doz uyuşturucu kullanmaktan komaya girdi ve asistanları görüp, durumu fark etmese ölmesine sadece 5 dakika kalmıştı. Hatta asistanı onu öyle gördüğünde "kesin öldü" demiş. Son anda hastaneye yetiştirilen Demi, 2 hafta boyunca hastanede yattı ve daha sonra tekrar rehabilitasyon görerek, uyuşturucu bataklığından kurtuldu. 2020 yılında tekrar müziğe geri dönse de, o eski Demi'den pek eser yok. Bir insan kariyerinin içine nasıl s*çabilir, örneklerinden biri.


6) Artık araba kullanamıyor ve görme bozukluğu var!

Bu yukarıda bahsettiğimiz uyuşturucu koması sırasında, 3 kez felç geçirmiş, kalp krizi geçirmiş ve çoklu organ yetmezliği yaşamıştır. Haliyle tüm bunlar beyninde büyük hasarlar bırakmış ve hatta komadan ilk uyandığı sırada hiçbir şey görmemiş. Şu an kısmen de olsa iyileşmesine rağmen, artık araba kullanamıyor ve görme bozuklukları yaşıyor. Bir insanın nasıl kariyerinin içine s*çabileceğinden bahsetmiştik, bir insan aynı zamanda nasıl kendi hayatına ve sağlığına s*çabilir onun da örneklerin biri.


7) En yakın arkadaşı Selena Gomez'di, ama artık ikisi küsler!

Disney Channel'daki Barney and Friends dizisinden beri Demi'nin en yakın arkadaşı Selena Gomez'di. Yani taaa o zamanlardan tanışıyorlar, hatta Youtube'da "The Demi and Selena Show" diye bir program bile yapmışlardı. Ama 2020 yılından bir anda nişanlısından ayrılan Demi, Selean ile de görüşmemeye başladı. Gerçek ise bir süre sonra ortaya çıktı; Demi ayrıldıklarını açıklamadan sadece bir hafta önce, nişanlısının Selena Gomez'e olan takıntısını gösteren ekran görüntüleri çevrimiçi olarak paylaşıldı. Nişanlısının, Gomez'den onunla evlenmesini istediğini ve bir videoda ona “büyük bir aşk” duyduğunu itiraf etti.


0 comments
bottom of page