top of page

Lady Gaga Hakkındaki İlginç Gerçekler



Bazılarınız onu etli elbiseler giyen “tuhaf pop yıldızı” olarak tanıyor olabilir. Ama o dünya çapında bir pop yıldızı ve bir süperstar. İşte Lady Gaga hakkında daha önce muhtemelen duymadığınız bazı ilginç gerçekler:


1) Gerçek adı Lady Gaga değil.

Bunu muhtemelen biliyorsunuz veya tahmin ediyorsunuzdur ama Lady Gaga'nın gerçek adı, Stefani Joanne Angelina Germanotta'dır. İsminden de anlayacağınız üzere, kendisi bir İtalyan. Aynı zamanda, altıncı stüdyo albümünün adının neden Joanne olduğunu da biliyorsunuz. Lady Gaga sahne adını nereden aldığını merak ediyorsanız, cevap oldukça harika! Tam bir Queen hayranı olan Lady Gaga, Queen şarkısı Radio Ga Ga'dan ilham aldı.


2) Tuhaf kostümleri çocukluğundan beri seviyor.

Tuhaf kostümler her zaman onun işi oldu! Lady Gaga, birinci sınıf oyunundaki ilk performansı için folyo ve askılardan kendi kostümünü yaptı. Çocukluğudan beri bu tarz kendi kostümleri tasarlamayı ve giymeyi çok seviyormuş.


3) Tecavüze uğradı ve hamile kaldı!

Ne yazık ki, Lady Gaga'da cinsel istismara uğrayan yıldızlarımızdan. Gaga, henüz 19 yaşında bir müzik yapımcısı tarafından tecavüze uğradığını açıkladı; “…bir yapımcı bana 'Kıyafetlerini çıkar ' dedi, ben de hayır dedim. Ve ayrıldım ve bana tüm müziğimi yakacaklarını söylediler. Ve durmadılar. Bana sormayı bırakmadılar ve ben donup kaldım ve – hatırlamıyorum bile.” "Bana tecavüz eden kişi beni bir köşede hamile bıraktı" diye ekledi. Gaga, yapımcının adını henüz açıklamamış olsa da, "o kişiyle bir daha yüzleşmek istemediğini" söyledi.


4) Müzik için üniversiteden ayrıldı.

Müzik kariyerine devam etmek için, çok da başarılı bir öğrenci olan Lady Gaga, New York Üniversitesi'ndeki öğrenimini bıraktı. Elle dergisine, "Kendimi sanatı, okuldan daha çok başaracağıma inandırdım" demiştir.


5) "Telephone" şarkısı Britney Spears için yazılmıştı!

Bir çoğumuzun bildiği ve Beyonce ile düeti "Telephone" şarkısı normalde Britney Spears için yazılmıştı, hatta "Circus" albümünde yer alacaktı ama son anda vazgeçildi ve Beyonce ile düet yapıldı.


6) O'nun için popun kraliçesi "Britney Spears"

Birçok kişinin Lady Gaga'ya "Popun Kraliçesi" dediğini biliyorsunuz ama kendisi bu ünvanı kabul etmiyor ve "Popun kraliçesi ben değilim, Britney Spears'dır" diyor.


7) Parfümlerine garip malzemeler eklemek istedi.

Bu kesinlikle Gaga'nın en tuhaf fikirlerinden biri olarak kabul ediliyor. Fame parfümüne kan ve sperm koymak istedi. Ama bu açıkça bazı FDA düzenlemelerini ihlal edecekti, bu yüzden onun yerine Ölümcül Nightshade olarak da bilinen Belladonna'nın izlerini koydu.


0 comments
bottom of page