top of page

Dünyanın En Ünlü Plus Size Modelleri

Updated: Mar 31, 2022


Ünlü büyük beden modeller söz konusu olduğunda, muhtemelen Ashley Graham ve Denise Bidot'ı duymuşsunuzdur, ancak oradaki tek şık kıvrımlı modeller onlar değil.


Büyük beden moda dünyası nihayet endüstrinin geri kalanına yetişiyor. Gittikçe daha fazla marka beden aralığını genişletiyor ve dergi sayfalarında, kampanyalarda ve podyumda daha büyük ve çeşitli bedenler gördüğümüzü hissediyoruz.


İşte karşınızda dünyanın en ünlü büyük beden (plus-size) modelleri:

1) Ashley Graham

Dünyanın en ünlü ve başarılı büyük beden modellerinden biri olan Ashley Graham, kariyerine 2001 yılında sadece 12 yaşında başladı ve o zamandan beri uluslararası başarı elde etti.

Boy: 175 cm - Ağırlık: 91 kg


2) Denise Bidot

Miami'de doğan Denise Bidot, Porto Rikolu annesi tarafından modellik dünyasına adım atmak için ilham aldı. Bununla birlikte, annesinin kıvrımlı figürü nedeniyle başarıya ulaşmak için mücadele ettiği Denise, Forever21, Levi's ve Rihanna's Savage x Fenty gibi kampanyalarda rol alarak dünyanın en ünlü büyük beden modellerinden biri haline geldi.

Boy: 175 cm - Ağırlık: 91 kg

3) Hayley Hasselhoff

Hayley'i Knight Rider ve Baywatch'tan David Hasselhoff'un kızı olarak tanıyor olabilirsiniz, ancak Hayley kendi oyunculuk ve modelleme kariyerine imza attı. Hayley Hasselhoff, 2007 yılında sadece 14 yaşındayken modellik yapmaya başladı ve o zamandan beri bir dizi moda markası için modellik ve işbirliği yaptı. Vücut pozitifliği konusunda büyük bir şampiyon ve sıklıkla kendini kabul etme ve kendi teninize güvenme konusunda konuşuyor.

Boy: 170 cm - Ağırlık: 78 kg


4) Iskra Lawrence

Iskra, en iyi iç çamaşırı markası Aerie'nin küresel yüzü olarak bilinen bir İngiliz modelidir. Instagram'da milyonlarca takipçisi ve olumlu bakış açısı ve kendini sevmeyi teşvik eden genç kadınların sadık takipçisi ile Iskra, dünyanın en ünlü ve en çok sevilen kıvrımlı modellerinden biridir.

Boy: 176 cm - Ağırlık: 88 kg


5) Kate Wasley

Kate Wasley, Avustralyalı bir vücut pozitif aktivisti, plus-size modeli ve sosyal medya fenomenidir. 2018'de büyük çıkışını yapan Kate, aslında modelleme kariyerinin başlangıcı olan 2018 Sports Illustrated Swimsuit sayısında imrenilen bir yer buldu. Kate ayrıca, Sports Illustrated model Georgia Gibbs ile birlikte başlattığı, vücut pozitifliğini destekleyen bir girişim olan Any Body Co'nun kurucu ortağıdır.

Boy: 180 cm - Ağırlık: 89 kg

6) Paloma Elsesser

Britanya doğumlu Paloma Elsesser, güzellik serisinin ilk yüzü olarak büyük beden modeli seçen uluslararası üne sahip makyaj sanatçısı Pat McGrath tarafından keşfedildikten sonra ün kazandı. Şu anda 29 yaşında olan Paloma, 27 yaşında keşfedildi, ancak moda dünyasında dünya çapında bir üne kavuştu.

Boy: 171 cm - Ağırlık: 85 kg


7) Sonny Turner

Y kuşağı ve Z kuşağı arasında son derece popüler olan Sonny, vücut olumlu mesajlarından ilham alan güçlü ve ilgili bir sosyal medyaya sahip.

Boy: 178 cm - Ağırlık: 67 kg


8) Jocelyn Corona

Jocelyn Corona, Meksika'dan gelen 24 yaşındaki model şimdiden olağanüstü, küresel bir kariyer inşa etti. Jocelyn, Instagram hesabında moda fotoğraf çekimlerinin perde arkasını düzenli olarak paylaşıyor ve ayrıca en son yüksek moda başyazılarından bazılarını belgeliyor.

Boy: 178 cm - Ağırlık: 83 kg


9) Hunter Mcgrady

Sadece 15 yaşında düz beden bir model olarak başlayan Hunter, ajansı tarafından ayarlanan 0 beden çerçeveyi artık koruyamadığı zaman 19 yaşında plus size modellemeye geçti ve anahtar işe yaradı. 2017'de Sports Illustrated Swimsuit Issue'da yer alan en büyük model oldu.

Boy: 180 cm - Ağırlık 103 kg

10) Louise O'reilly

On yıldan fazla bir süredir sektörde çalışan Louise, kendi sitesi Style Me Curvy için moda içeriği üretiyor, aktif ve ilgili Instagram takipçileriyle moda görüntüleri ve fikirlerini paylaşmanın yanı sıra uluslararası bir modelleme kariyerine sahip.

Boy: 175 cm - Ağırlık 84 kg


0 comments
bottom of page